Grilované ďábelské kuře

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 270 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 200 g Sůl mořská
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Chilli paprička
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1080 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 19964 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 318.8 mg
  • Draslík 1427.6 mg
  • Vláknina 11253.3 mg
  • Vitamín A 11253.3 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, podélně rozkrojíme, vykostíme a rozklepeme. V misce přichystáme marinádu. Vlijeme do ní olivový olej, přidáme vymačkanou šťávu z citronu a limetky. Přiložíme snítku rozmarýnu a posypeme pepřeme a chilli kořením, přidáme nadrobno nasekanou chilli papričku a oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku. Připravené kuře vložíme do marinády a přemístíme do chladničky, kde maso necháme alespoň 4 hodiny odležet. Marinované kuře grilujeme.

  • 2

    Brambory oškrábeme a vložíme do vody osolené mořskou solí. Uvaříme, pak přendáme na pečicí plech. Předehřejeme troubu na 180 °C a pečeme brambory při této teplotě 10 minut. Nakonec je rozkrojíme na poloviny a ještě dáme na gril.

Komentáře k receptu