Zvěřinový hřbet na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 800 g Srnčí maso
  • 100 g Pepř 4 barev
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 301 mg
  • Draslík 810.3 mg
  • Vláknina 16876.5 mg
  • Vitamín A 16876.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, prošpikujeme slaninou a česnekem. Vejce rozklepneme, žloutky dáme stranou a bílky se solí rozšleháme, ale ne na tuhý sníh. Koření čtyř barev vysypeme do mělké nádoby.

  • 2

    Rozšlehanými bílky potřeme maso a celé je důkladně obalíme v připraveném koření.

  • 3

    Grilovací rošt potřeme olejem, gril rozpálíme na vysokou teplotu, maso položíme do středu a z každé strany opékáme přibližně 40 minut.

  • 4

    Maso otáčíme opatrně, aby na něm zůstalo co nejvíce koření.

  • 5

    Upečené sundáme z grilu, necháme 10 minut odpočinout a nakrájíme na porce, které pokládáme na talíře.

Komentáře k receptu