Zvěřina

Maso zvěřiny na grilování musí být velmi kvalitní a správně vyzrálé, protože jedině tak bude po grilování křehké. Jelení maso, srna, zajíc, maso z divočáka a další maso zvěřiny je potřeba nechat alespoň 24 hodin v silné marinádě se základem z vína nebo octa, další důležitou ingrediencí je jalovec a bobkový list.

Větší kusy masa by se na grilu měly nejdříve prudce opéct, aby se na nich vytvořila krusta, která uvnitř masa udrží šťávu, grilování pak pokračuje při střední teplotě. Po upečení se maso zvěřiny nechává chvíli odpočívat na kraji grilu a teprve pak ho osolit, naporcovat a servírovat.

Zde najdete ověřené recepty, podle kterých se maso zvěřiny skutečně správně marinuje a griluje tak, aby z něj byla opravdu jedinečná lahůdka.

Zaregistrujte se, zabere to chviličku

Registrací získáte možnost hodnotit, komentovat a ukládat recepty