Salát ze štěrbáku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Štěrbák zahradní
  • 1 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej salátový
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 83 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 859.3 mg
  • Vláknina 16321.8 mg
  • Vitamín A 16321.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté listy štěrbáku osušíme v utěrce a nakrájíme je na drobné kousky.

  • 2

    V hmoždíři roztlučeme česnek, oloupané rajče, kmín a pepř. Postupně přiléváme olej a ocet.

  • 3

    Salát rozdělíme na talíře a přelijeme připravenou omáčkou.

Komentáře k receptu