Párkové špízy
Suroviny
- 200 g Hroznové víno
 - 200 g Sýr Moravský bochník 45%
 - 150 g Jogurt bílý
 - 4 krajíc Chléb celozrnný žitný
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika zelená
 - 16 ks Párky mini
 - 1 ks Jablka
 - 0.25 ks Salát hlávkový
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 805 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 85 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 4.9 mg
 - Draslík 279.3 mg
 - Vláknina 4658.8 mg
 - Vitamín A 4658.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chléb nakrájíme na kostky. Oloupané jablko nakrájíme na plátky, očištěné papriky a sýr nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Chléb, papriky, jablko, omyté víno, sýr a mini párky střídavě napichujeme na špízy, které položíme na omyté a osušené salátové listy.
 - 
                                3
Špízy pokapeme omáčkou připravenou smícháním jogurtu, soli, pepře, cukru a citronové šťávy.