Šunková rolka s křenovou pěnou a okurkovou esencí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 65 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 47 mg
 - Draslík 108.7 mg
 - Vláknina 1377.4 mg
 - Vitamín A 1377.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve naskládáme plátky šunky na potravinovou fólii tak, aby se částečně překrývaly. Šlehačku ušleháme a smícháme se solí, pepřem a nastrouhaným křenem. Pěnu navršíme na šunku, i s fólií srolujeme do válečku a uložíme do chladu.
 - 
                                2
Želatinu namočíme na 10minut do studené vody. Mezitím nastrouháme neoloupanou okurku a pomocí plátěného ubrousku vyždímáme vodu. Dochutíme do sladkokysela.
 - 
                                3
Želatinu slijeme a dáme na několik vteřin rozpustit do mikrovlnné trouby. Poté ji lehce promícháme s okurkou. Rozlijeme na talíře a necháme v chladu ztuhnout.
 - 
                                4
Šunkovou rolku nakrájíme na špalíčky a položíme na zatuhlé želé. Dozdobíme křenem a pažitkou.