Mramorová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 47 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 210.9 mg
 - Draslík 124 mg
 - Vláknina 2100 mg
 - Vitamín A 2100 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky dobře utřeme, bílky vyšleháme na tuhý sníh. Do sněhu vmícháme cukr, podle uvážení i vanilkovou tresť, sníh spojíme se žloutky a tuhou šlehačkou. Vložíme do mrazáku.
 - 
                                2
Zatímco směs tuhne, připravíme si krém: do hrnce dáme cukr, smetanu, máslo, sirup, čokoládu, vše přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme 5 minut, občas promícháme. Odstavíme, přimícháme tresť, za občasného míchání necháme směs vychladnout.
 - 
                                3
Lžící nebo nožem vmícháme rychle krouživými pohyby krém do zmrzliny, abychom vytvořili mramorový vzor. Nádobu se zmrzlinou dáme přes noc do mrazáku.