Blanc-manger s mandlovým sirupem, třešněmi a mátou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 186 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 6 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 119 mg
- Vláknina 1650.3 mg
- Vitamín A 1650.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1258.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Plátky želatiny namočíme do studené vody a vymačkáme. 
- 
                                2Polovinu mandlového sirupu zahřejeme a vložíme do něj želatinu. Přecedíme přes síto a přilijeme zbytek sirupu. 
- 
                                3Třešně omyjeme, necháme okapat, vypeckujeme a polovinu smícháme s ušlehanou smetanou. Přidáme mátu nasekanou na proužky. Několik celých lístků si odložíme na dozdobení. 
- 
                                4Směs nalijeme do kruhové formy a necháme 12hodin chladit v lednici. 
- 
                                5Poté vložíme formu do trochy vroucí vody a vyklopíme. Doprostřed blanc-mangeru navrstvíme zbytek třešní a ozdobíme mátovými lístky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        