Ledová ovocná polévka s kari
Suroviny
- 125 g Papaya
 - 0.5 kávová lžička Kari koření
 - 1 ks Banány
 - 1 ks Citrony
 - 3 ks Jablka
 - 1 ks Pórek
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 šálek Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 šálek Vývar drůbeží
 - 1.5 hrnek Rajčatová šťáva
 - 3 polévková lžíce Kokosová moučka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 197 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 45.8 mg
 - Draslík 675.6 mg
 - Vláknina 12005.8 mg
 - Vitamín A 12005.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dvě jablka i s jádry nastrouháme nahrubo, banán, papáju a cibulku oloupeme a nakrájíme. Vše vložíme do mixéru a rozmixujeme. Vmícháme rajčatovou šťávu, vývar a kari. Vlijeme do velkého džbánu, ochutíme solí, pepřem a necháme několik hodin chladit.
 - 
                                2
V misce důkladně ušleháme smetanu, vmícháme kokosovou moučku a nastrouhané zbylé jablko a necháme rovněž vychladit.
 - 
                                3
Polévku podáváme s miskou smetanové směsi, případně čerstvým pečivem. Dozdobíme plátky citronu a pórkem.