Thajský papájový salát
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Rajčata
 - 4 ks Chilli paprička
 - 2 ks Chilli paprička
 - 6 ks Fazolové lusky zelené
 - 1 ks Limetka
 - 1 ks Papája nezralá
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Šalotka
 - 3 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 511 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 275.2 mg
 - Vláknina 4296 mg
 - Vitamín A 4296 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papáju rozřízneme podélně napůl, semínka lžící vydlabeme a dužinu oloupeme ostrým nožíkem nebo obrácenou škrabkou. Poté ji nastrouháme nebo rozdrtíme v mixéru.
 - 
                                2
Do hmoždíře vložíme nahrubo pokrájený česnek a šalotku, přidáme na plátky nasekané chilli papričky bez semínek, osolíme a zpracujeme na hrubší pastu. Postupně přidáváme připravenou papáju a paličkou rozmělňujeme do změknutí.
 - 
                                3
Vložíme na kousky nakrájené fazolky, plátky rajčat a zlehka rozmačkáme a promícháme. Dochutíme rybí omáčkou, cukrem a šťávou vymačkanou z limety. Hotový salát přemístíme do mísy, dozdobíme drcenými arašídy, plátky chilli papriček a ihned podáváme.