Zeleninový salát s ostrou zálivkou
Suroviny
- 100 g Žampiony - sterilované
 - 125 g Fazolové lusky zelené
 - 1 kávová lžička Med včelí
 - 1 ks Brokolice
 - 1 ks Zelí čínské
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 2 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 1 polévková lžíce Olej sezamový
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 135 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 256 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 794 mg
 - Vláknina 12438.3 mg
 - Vitamín A 12438.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 149.1 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brokolici, fazolové lusky a zelí omyjeme studenou vodou a necháme okapat. Brokolici pak rozebereme na růžičky, fazolové lusky příčně nakrájíme na čtvrtiny a čínské zelí rozkrájíme na nudličky. Žampiony scedíme, opláchneme studenou vodou a rozkrájíme na plátky. Připravenou zeleninu smícháme v míse.
 - 
                                2
V druhé míse si z olejů, medu a octa připravíme zálivku, dochutíme ji chilli kořením, pepřem a solí a přelijeme na salát.
 - 
                                3
Vše důkladně promícháme, rozdělíme do misek a podáváme.