Klobásky - cigáro
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 999 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 95 g
 - Sodík 104 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 175 mg
 - Draslík 628.8 mg
 - Vláknina 494.8 mg
 - Vitamín A 494.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bůček bez kosti a kýtu nakrájíme na kostky a umeleme.
 - 
                                2
Ve velké nádobě zpracujeme maso s ostatními surovinami, až se maso lepí na ruce. To je důkaz dobrého promíchání.
 - 
                                3
Připravíme si narážečku s nástavcem o průměru 12 mm a 8-10 m skopových střívek (jedlého kolagenového střeva kalibru 17 - 19). Střevo nasuneme na narážečku, pomalu tlačíme a plníme střeva, aby byly klobásy pevné, a tvarujeme do požadované délky.
 - 
                                4
Naplněná střeva uložíme do chladu na 48 hodin. Než budeme klobásy udit, utřeme je, vložíme do udírny nastavené na 60 °C a udíme zhruba 8 - 9 hodin.