Bylinkovo-mandlový dip

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 220 g Mandle
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Olej chilli
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 hrst Meduňka
  • 1 hrst Rozmarýn čerstvý
  • 1 hrst Petržel hladkolistá
  • 2 špetka Pepř 4 barev
  • 3 špetka Sůl mořská
  • 2 polévková lžíce Brusinky sušené
  • 1.5 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 724 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 818 mg
  • Vláknina 31164.3 mg
  • Vitamín A 31164.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 29 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem si namočíme loupané mandle a sušené brusinky do studené vody. Druhý den změklé mandle a brusinky promyjeme v sítu pod studenou vodou, pak je dáme do mixéru.

  • 2

    Omyjeme si malé svazky čerstvých bylinek: petrželku, rozmarýn, bazalku a meduňku. Ze snítek bylinek otrháme lístky a přidáme je do mixéru. Směs dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem, chilli olejem, sezamovým olejem a dolijeme 40-50ml vody.

  • 3

    Vše rozmixujeme na velmi jemný, krémový dip.

Komentáře k receptu