Srnčí hřbet z piškotů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 28.8 mg
 - Draslík 261.8 mg
 - Vláknina 5695 mg
 - Vitamín A 5695 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpustíme v mléce želatinu.
 - 
                                2
Nakrájíme nadrobno sušené ovoce a namočíme jej i s rozinkami do rumu.
 - 
                                3
Tvaroh rozmícháme se želatinou, cukrem a vanilkovým cukrem do kašovité hmoty.
 - 
                                4
Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, rozložíme v ní piškoty, pokropíme rumem, pokryjeme vrstvou želatinového tvarohu a vrstvou rumového ovoce a rozinek.
 - 
                                5
Pokračujeme další vrstvou piškotů, tvarohu a ovoce. Nakonec položíme piškoty a necháme ztuhnout.
 - 
                                6
Před podáváním vyklopíme z formy, povrch obložíme piškoty a ozdobíme šlehačkou a kousky meruněk či broskví z kompotu.