Tarte flambé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Anglická slanina
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 800 g Těsto na pizzu
  • 200 g Tvaroh měkký
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 947 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 829 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 152.1 mg
  • Draslík 495 mg
  • Vláknina 11800 mg
  • Vitamín A 11800 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníkové pláty. Vyložíme jimi plechy lehce potřené olejem. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a máslo, přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a pod pokličkou ji podusíme doměkka. Potom pokličku odstraníme a cibuli za občasného promíchání osmažíme dozlatova. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

  • 2

    V míse dohladka rozšleháme tvaroh se škrobovou moučkou, vejci a zakysanou smetanou. Směs rozdělíme na korpusy, rovnoměrně rozetřeme a poklademe cibulí a slaninou.

  • 3

    Koláče pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut. Upečené tarte flambé nakrájíme na porce a podáváme.

Komentáře k receptu