Mrkvové slané vdolečky
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.25 hrnek Mléko polotučné
- 1 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 hrnek Mrkev kořen
- 1 hrnek Sýr Eidam cihla 30%
- 0.25 hrnek Kešu oříšky pražené
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 33 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 21.3 mg
- Draslík 9.2 mg
- Vláknina 1288.6 mg
- Vitamín A 1288.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hladkou mouku se solí nasypeme do mísy a přisypeme nastrouhaný eidam, nastrouhanou mrkev, nasekané kešu oříšky a petrželku.
-
2
Vajíčko rozšleháme, přimícháme mléko s olejem a vlijeme do mísy a uděláme těsto.
-
3
Těsto dáme do 12 vymaštěných formiček a v elektrické nebo plynové troubě při 180˚C upečeme.