Hovězí na chilli a zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí kýta
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Zázvorové víno
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 684.9 mg
  • Vláknina 467.4 mg
  • Vitamín A 467.4 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hovězích plátků odřízneme tučné části, maso naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    V misce smícháme zázvor, česnek, zázvorové víno a chilli a směsí maso přelijeme. Zakryjeme a necháme marinovat v lednici 30 minut.

  • 3

    Dno pekáče potřeme olejem a rozehřejeme gril. Hovězí plátky dáme do pekáče a pečeme 5 minut, poté otočíme a dalších 5 minut pečeme. Poté podáváme.

Komentáře k receptu