Kuřecí prsa à la fontaine
Suroviny
- 500 g Listové těsto
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 25 g Petržel - nať
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 plátek Šunka dušená
 - 1.5 kg Kuřecí prsa
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 440 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 230.1 mg
 - Draslík 1260.3 mg
 - Vláknina 6687.5 mg
 - Vitamín A 6687.5 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli, petrželovou nať a tymián nakrájíme nadrobno (několik snítek tymiánu i petržele ponecháme stranou vcelku na ozdobu), 2 rajčata na okamžik ponoříme do vařící vody, oloupeme je, nakrájíme na malé kostičky, menší žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Kuřecí prsa pokrájíme na menší řízečky, naklepeme je, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem. Na pánvi s vyšším okrajem a silným dnem rozehřejeme máslo, ve kterém maso po obou stranách orestujeme do zlatova. Opečené řízky vyjmeme a místo nich do pánve dáme petržel a cibuli. Restujeme, dokud cibule nezesklovatí, pak přidáme nakrájená rajčata a žampiony. Za stálého míchání pokračujeme v restování až do úplného vyvaření veškeré šťávy. Směs dochutíme solí a pepřem, odstavíme z plotny, necháme trochu vychladnout.
 - 
                                3
Rozmrazené listové těsto rozválíme na obdélník o rozměrech přibližně 30 x 35 cm. Na ten rozložíme plátky šunky, žampionovou směs i kuřecí řízečky a pevně srolujeme. Konce závinu pevně přitlačíme k sobě.
 - 
                                4
Na plech dáme pečicí papír, na který opatrně položíme závin, potřený rozšlehým vejcem.
 - 
                                5
Troubu předehřejeme na 220°C, plech se závinem vložíme a pečeme cca 30 minut, dokud závin nezíská zlatohnědou barvu.
 - 
                                6
Nakrájíme na kousky, ozdobíme nakrájenými rajčaty, listovým salátem a snítkami koření.