Sladký chléb s granátovým jablkem
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 450 g Mouka pšeničná hladká
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1.5 kávová lžička Droždí sušené
 - 1 ks Jablka
 - 1 ks Jablko granátové
 - 2 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 132 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 12.2 mg
 - Draslík 50 mg
 - Vláknina 1822 mg
 - Vitamín A 1822 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablko oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na jemno. Granátové jablko přepůlíme, lžičkou z něj vybereme semínka a dužninu bez bílé slupky.
 - 
                                2
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme máslo, citronovou šťávu, nastrouhané jablko, cukr a sůl, také semínka a dužninu z granátového jablka. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečící nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
 - 
                                3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
 - 
                                4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku a zapneme.
 - 
                                5
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.