Kmínový chléb z podmáslí se sádlem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 80 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 4.8 mg
 - Draslík 41.2 mg
 - Vláknina 1761 mg
 - Vitamín A 1761 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Droždí rozmícháme v podmáslí, přidáme ocet, bezlepkovou mouku a spolu s ostatními surovinami vymícháme do hladkého těsta. Na přípravu těsta je dobré použít elektrický hnětač pro důladné rozmíchání surovin. Těsto vlijeme do sádlem vymazané chlebové formy a necháme vykynout. Než těsto vykyne, zapneme troubu, aby se zahřála na 220°C. Do trouby dáme před pečením varnou misku s vodou, aby byl chléb dostatečně vláčný. Po vykynutí pečeme chleba v troubě cca 40 minut. Pečený chléb necháme vychladnout a podáváme ho rozkrájený na krajíce, stejně jako ostatní podobné pečivo.