Jablkový štrůdl s tvarohem
Suroviny
- 800 g Jablka
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 250 g Mouka bezlepková
 - 100 g Tvaroh měkký
 - 2 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Ořechy vlašské
 - 1 hrst Rozinky tmavé
 - 3 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 6 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 26 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 91.6 mg
 - Draslík 149.6 mg
 - Vláknina 3850.8 mg
 - Vitamín A 3850.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na vále prosejeme 250g mouky s jedním pytlíčkem kypřícího prášku do pečiva. Na tuto směs dáme 150g másla, rozkrájeného na menší kousky. Ze směsi rukama prohněteme těsto, které necháme v lednici odležet. Než se těsto odleží, oloupeme jablka a nakrájíme je na plátky. Z odpočatého těsta vyválíme na pásu pečícího papíru plát, na jehož střed rozetřeme tvaroh, utřený se 3 lžícemi moučkového cukru, a na tvaroh rozložíme plátky jablek. Plátky jablek prosypeme 3 lžícemi moučkového cukru a skořicí, sekanými ořechy a rozinkami. Potom těsto pomocí pečícího papíru zavineme a i s papírem dáme na plech. Štrůdl potřeme před pečením rozšlehaným vajíčkem a potom pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova. Hotový, ještě horký štrůdl posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.