Kávové vánoční cukroví
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
 - 150 g Cukr moučkový
 - 20 g Cukr vanilka
 - 250 g Cukr krupice
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Cukr vanilka
 - 100 g Cukr moučkový
 - 160 g Hera
 - 70 g Ořechy vlašské
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 40 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Káva instantní
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Káva instantní
 - 2 polévková lžíce Kakao
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 60 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 55.4 mg
 - Draslík 32.7 mg
 - Vláknina 891 mg
 - Vitamín A 891 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo utřeme s cukrem, žloutky, vanilkový cukr, přilijeme vychladlou kávu, pomleté ořechy, promícháme a dáme do lednice.
 - 
                                2
Do vhodné nádoby vsypeme cukr, vlijeme vodu a dobře prošleháme. Nakonec vmícháme vychladlou kávu.
 - 
                                3
Mouku prosejeme do misky, spolu s kakaem, vanilkovým a moučkovým cukrem, pomletými ořechy, žloutky a při pokojové teplotě změklým tukem vypracujeme hladké těsto. Připravené těsto rozválíme na moukou posypané pracovní desce na velký plát, silný 3 mm. Z těsta vykrajujeme kolečka, které upečeme na máslem vymazaném plechu. Pečeme 10 minut při 180°C, potom je necháme vychladnout a necháme do druhého dne změknout.
 - 
                                4
Vychladlé kolečka naplníme náplní, spojíme k sobě a přelijeme polevou.