Plněné zelné listy ochucené bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 348 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 128.5 mg
 - Draslík 966.7 mg
 - Vláknina 26771.8 mg
 - Vitamín A 26771.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 186.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
8 omytých zelných listů krátce povaříme, vyjmeme a tuhá žebra listů naklepeme.
 - 
                                2
V pánvi na rozehřátém sádle osmahneme 1 nasekanou cibuli. Přidáme zbylé zelí najemno nakrouhané, vmícháme protlak, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme doměkka.
 - 
                                3
V míse smícháme mleté maso s rýží, zbylou nasekanou cibulí,vejci a nasekanou bazalkou. Podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.
 - 
                                4
Masovou směs smícháme s podušeným zelím a lžící ji klademe na zelné listy. Zabalíme do závitků, které urovnáme do vymazaného pekáče. Do poloviny zalijeme vodou a vložíme do středně vyhřáté trouby. Závitky pečeme asi 45 minut.
 - 
                                5
Ihned podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                