Kuřecí paličky tandoori
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 585 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 175.8 mg
 - Draslík 713 mg
 - Vláknina 5530 mg
 - Vitamín A 5530 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí stehna rozdělíme na horní a dolní stehna. Ze dvou stehen tak získáme čtyři kusy masa.
 - 
                                2
Římský kmín nadrtíme v hmoždíři na prášek. Pokud nemáme kajenský pepř, můžeme použít kousek chilli papričky, kterou take rozdrtíme v hmoždíři. Kajenský pepř totiž není nic jiného než mleté chilli papričky.
 - 
                                3
Rozdrcené koření smícháme s cibulí nasekanou najemno (nebo ji klidně můžeme rozmixovat na kaši), utřeným česnekem, mletým zázvorem (nebo čerstvě strouhaným), solí a nakonec přidáme i jogurt. Vše pořádně promícháme.
 - 
                                4
Nyní přidáme kuřecí maso, které pořádně namočíme do marinády. Zakryjeme a necháme do druhého dne odležet.
 - 
                                5
Druhý den vyjmeme z marinády, necháme okapat a dáme do pekáčku vymazaného olejem. Pečeme 15 minut na 200 °C, poté otočíme a pečeme za občasného otočení ještě 45 minut.