Kuře na smetaně a na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Smetana 16% (pochoutková)
  • 0.25 l Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1248 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 503 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 456.9 mg
  • Draslík 1174.8 mg
  • Vláknina 2039.8 mg
  • Vitamín A 2039.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme, omyjeme, rozdělíme na porce a upečeme je na másle. Žampionové hlavičky oloupeme, osolíme a dusíme ve víně téměř doměkka. Přidáme pepř, smetanu a houby uvaříme doměkka. Potom do omáčky přidáme žloutek a dochutíme ji.

  • 2

    Upečené kuře vložíme do omáčky a prohřejeme, nebo kuře omáčkou jen přelijeme.

Komentáře k receptu