Třený velikonoční beránek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 85.6 mg
  • Draslík 40.4 mg
  • Vláknina 1154.6 mg
  • Vitamín A 1154.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu vymažeme dvěma lžícemi rozpuštěného másla a vysypeme strouhankou. Zbylé máslo utřeme s cukrem do pěny a za stálého šlehání zapracujeme postupně celá vejce. Nakonec přimícháme mouku.

  • 2

    Těsto nalijeme do formy a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na střední příčce 25 - 30 minut.

  • 3

    Formu vyjmeme z trouby a necháme částečně prochladnout. Beránka vyklopíme, po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu