Beránek s tvarohem, čokoládou a kokosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr vanilka
  • 180 g Cukr krupice
  • 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 60 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 40 g Hera
  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Čokoláda 70% kakao
  • 60 g Hera
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 781 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 132.6 mg
  • Draslík 253.1 mg
  • Vláknina 8774 mg
  • Vitamín A 8774 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Volně změklé máslo (nakrájené na kousky) dáme do misky, spolu s vanilkovým i krupicovým cukrem utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce a ještě chvilku třeme. Přimícháme tvaroh, prosátou mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme kokos a ještě promícháme.

  • 2

    Připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané velikonoční formy beránka. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 160 stupních pečeme 45 - 50 minut. Upečeného beránka necháme mírně vychladnout v pečicí formě, potom vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

  • 3

    Na menší kousky nalámanou čokoládu vložíme do vhodné nádoby, kterou umístíme nad horkou vodní lázeň. Přidáme Heru a za stálého míchání čokoládu s Herou rozpustíme na hladkou lesklou hmotu. Necháme mírně vychladnout a potřeme celého beránka. Vložíme do lednice, kde necháme čokoládu ztuhnout.

Komentáře k receptu