Beránek velikonoční

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Mandle
  • 3 špetka Mouka pšeničná hrubá
  • 10 dkg Cukr krupice
  • 20 dkg Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 206.7 mg
  • Draslík 198.7 mg
  • Vláknina 4609.7 mg
  • Vitamín A 4609.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme 5 žloutků s cukrem.

  • 2

    Mezi tím si dáme do malé nádoby vařit vodu, jakmile začne vařit, vhodíme do ní hrst mandlí, necháme asi 2 min. povařit a vodu slijeme. Mandle vyloupneme ze slupky.

  • 3

    Horkou vodou si spaříme rozinky.

  • 4

    Do utřené směsi přidáme asi 1 lžíci citronové šťávy, postupně zašleháváme mouku a na každý žloutek přidáme lžíci studené vody (pokud jsou vejce větší, přidáme navíc 2 lžíce vody).

  • 5

    Pak přisypeme rozinky a na drobné kousky nasekané mandle. Nakonec zamícháme sníh z bílků.

  • 6

    Formu vymastíme a lehce vysypeme moukou, do očí dáme po jedné rozince a na čumáček vyloupnutou mandli. Pečeme pozvolna v předehřáté troubě asi 30-40 minut.

  • 7

    Po upečení necháme vychladnout, vyndáme z formy a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu