Andaluská obloha
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 313 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 17.5 mg
 - Draslík 452.2 mg
 - Vláknina 11418.5 mg
 - Vitamín A 11418.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.1 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a cibuli pokrájenou nadrobno. Orestujeme 2 minuty, zasypeme mletou paprikou, ještě krátce orestujeme a přidáme vařenou rýži. Pánev stáhneme z ohně a vše spolu promícháme.
 - 
                                2
Dvě červené papriky rozpůlíme podélně, vyndáme jádřince a půlky paprik zlehka ugrilujeme na grilu nebo grilovací pánvi. Dva menší lilky upečeme nasucho v troubě. Upečené rozkrojíme podélně na 2 poloviny. Do majonézy vmícháme rajčatový protlak a trochu osolíme.
 - 
                                3
Na talíř položíme 1/2 papriky, naplníme ochucenou rýží a vedle položíme 1/2 pečeného lilku. Přelijeme tomatovou majonézou.