Krémová cibulačka s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 860 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 20.2 mg
 - Draslík 369.2 mg
 - Vláknina 4610.3 mg
 - Vitamín A 4610.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vyšším, nejlépe 2litrovém kastrůlku rozehřejeme máslo s olejem, ve kterém restujeme 20 minut na větší kousky nakrájenou cibuli. Potom přidáme oloupané a na silnější plátky nakrájené stroužky česneku. Cibuli s česnekem restujeme zvolna ještě 10 minut tak, aby směs nezhnědla, nezhořkla a neztratila svou vůni.
 - 
                                2
Po orestování cibule s česnekem směs zaprášíme lžící hladké mouky, promícháme a osmažíme. Tím vytvoříme cibulovo-česnekovou jíšku. Do této jíšky přidáme horký vývar a přibližně dalších 30 minut na mírném ohni povaříme.
 - 
                                3
Uvařenou cibulovou polévku můžeme rozmixovat, přilejeme trochu sladké smetany nebo šlehačky, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Podáváme s osmaženým, na kostičky nakrájeným chlebem, bílým pečivem nebo krutony. Můžeme přidat nakrájenou zelenou nať, jarní cibulky a špetku sladké nebo pálivé červené papriky.