Dušené lilkové kari
Suroviny
- 1 kávová lžička Kari koření
 - 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
 - 4 ks Lilek
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Feferony
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Sůl
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 66 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0.5 mg
 - Draslík 683.9 mg
 - Vláknina 24306 mg
 - Vitamín A 24306 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky očistíme, podélně nakrájíme na čtvrtky a na rozpáleném oleji je orestujeme dohněda. Vyjmeme a na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, nasekané feferony, přidáme utřený česnek a rozvařený kokos.
 - 
                                2
Ochutíme šťávou z 1 citronu, vložíme lilky, kari koření, osolíme a zvolna dusíme.
 - 
                                3
Po chvíli přidáme zkaramelizovaný cukr a dle potřeby podlijeme trochou horké vody. Dusíme do zhoustnutí šťávy. Hořčičné semínko opražíme na másle a hotové kari jím přelijeme.