Zeleninová mísa s lívanečky - Ku džol pchan
Suroviny
- 9.5 g Med včelí
 - 56 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Mrkev kořen
 - 10 g Okurky
 - 1 g Sezam - semena
 - 4 g Sůl
 - 1 g Sůl
 - 2 g Sůl
 - 0.1 g Pepř černý mletý
 - 1.4 g Česnek
 - 2 g Cukr krupice
 - 4 g Cukr krupice
 - 10 g Houby čerstvé
 - 2.3 g Cibulka jarní
 - 50 g Hovězí kýta
 - 100 g Fazole mungo
 - 6 g Hořčice
 - 9 ml Omáčka sójová
 - 15 ml Ocet kvasný lihový
 - 600 ml Voda pitná
 - 15 ml Voda pitná
 - 2 ml Olej sezamový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Shiitake houby
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 748 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 68.6 mg
 - Draslík 841.3 mg
 - Vláknina 15244.8 mg
 - Vitamín A 15244.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek a cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno. Houby namočíme na 1 hodinu do vody a potom je osušíme utěrkou, odstraníme spodky a nakrájíme je na nudličky. Okořeníme je polovinou kořenící omáčky. Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme špatné části a maso nakrájíme na nudličky. Masové nudličky promícháme s druhou polovinou kořenící omáčky. Okurku a mrkev oloupeme a nakrájíme je na stejné nudličky jako houby a maso. Nudličky mrkve a okurky smícháme se solí a necháme je 5 minut marinovat, potom mrkev i okurku osušíme v utěrce. Fazolky Mungo očistíme od výhonků.
 - 
                                2
Vejce rozklepneme na pánev a necháme ztuhnout na oleji. Ztuhlá vejce nakrájíme na stejné nudličky, jako ostatní součásti pokrmu.
 - 
                                3
Z mouky a vody umícháme řídké těsto, které ochutíme solí a uděláme z něj lívanečky.
 - 
                                4
Smícháním ingrediencí ze seznamu ingrediencí připravíme hořčičnou a kořenící omáčku. Maso a houby ochucené kořenící omáčkou orestujeme na pánvi. Houby, mrkev a okurku orestujeme na pánvi stejně, jako ostatní přísady a mrkev a okurku potom necháme zchladit.
 - 
                                5
Výhonky Mungo spaříme po dobu 2 minut se solí v páře nad vroucí vodou. Po spaření výhonky smícháme ve vejci, ve kterém jsme rozmíchali sezamový olej a sůl.
 - 
                                6
Servírujeme tak, že orestované nudličky masa, mrkve, okurky, hub a spařené fazolové výhonky narovnáme do malých mističek velké mísy a do středové kulaté mističky dáme usmažené lívanečky. Podáváme teplé.