Polévka žampionová s kroupami a mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 95 g
 - Sodík 1329 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 663.1 mg
 - Vláknina 11128.2 mg
 - Vitamín A 11128.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nahrubo nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujeme doměkka na rozehřátém oleji. Pak přimícháme nakrájená rajčata, drůbeží vývar, na kostičky nakrájenou velkou mrkev, ječné kroupy perličky a l lžíci nasekaného čerstvého kopru. Po přivedení k varu poodkryjeme pokličku a vaříme 45 minut na mírném ohni. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájené žampiony a vaříme dalších 10 minut. Před podáváním ozdobíme zbývajícím koprem.