Kuřecí játra na mandlích s čínským zelím
Suroviny
- 225 g Játra kuřecí
 - 55 g Mandle
 - 55 g Hrášek
 - 150 ml Vývar drůbeží
 - 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 ks Zelí čínské
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 358 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 194.1 mg
 - Draslík 417.9 mg
 - Vláknina 6395.3 mg
 - Vitamín A 6395.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.8 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí játra odblaníme, zbavíme je tuku a nakrájíme na stejně velké kousky.
 - 
                                2
Spaříme mandle, oloupeme je a osušíme, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Jednotlivé listy čínského zelí natrháme na malé kousky.
 - 
                                3
V rendlíku rozpálíme olej, vložíme mandle, plamen zmírníme a za stálého míchání mandle orestujeme dozlatova. Vyjmeme je, osušíme v ubrousku a odložíme stranou. Místo mandlí vložíme do tuku česnek, opékáme jej 1-2 minuty. Česnek vyndáme, do pánve vložíme kuřecí játra, restujeme 2-3 minuty, vyjmeme je a rozložíme na talíř k mandlím.
 - 
                                4
Do rendlíku dáme hrášek, restujeme, za 1 minutu přidáme zelí a pokračujeme v restování další 1 minutu. Zeleninu vyjmeme a přidáme na talíř k játrům s mandlemi.
 - 
                                5
V 1 lžíci studené vody smícháme kukuřičnou mouku, vývar a sójovou omáčku. Vlijeme do rendlíku, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne a není čirá. Přidáme ostatní ingredience, osolíme, opepříme, zamícháme a zahříváme asi 1/2 minuty.
 - 
                                6
Podáváme s vařenou rýží nebo čínskými nudlemi.