Jehněčí steaky s ořechy a liči
Suroviny
- 800 g Jehněčí maso
 - 500 g Liči
 - 200 g Fazolové lusky zelené
 - 1 kávová lžička Pepř zelený mletý
 - 3 ks Šalotka
 - 1 ks Cibule červená
 - 2.5 dl Hovězí vývar základní
 - 2.5 dl Víno portské
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 1.5 polévková lžíce Česnekové máslo
 - 4 polévková lžíce Ořechy pekanové
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1.5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 915 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 455 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 174.9 mg
 - Draslík 891.9 mg
 - Vláknina 9486 mg
 - Vitamín A 9486 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 106.1 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1908.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí stehno odblaníme, zbavíme žilek a tučných částí. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na steaky, silné asi 2 cm.
 - 
                                2
Čerstvé omyté liči oloupeme. Šalotku a červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Nakládané fazolové lusky scedíme.
 - 
                                3
Plátky masa podélně rozkrájíme tak, že si utvoříme kapsy. Maso z každé strany osolíme, zevnitř maso potřeme česnekovým máslem. Do každého steaku vložíme 1 liči, 1 celý ořech a kolečko červené cibule. Kapsy uzavřeme párátkem, maso posypeme čerstvě pomletým pepřem.
 - 
                                4
V pánvi na rozpáleném oleji s máslem steaky restujeme z každé strany po 1-2 minutách dozlatova. Maso pak dáme do zapékací mísy. Do pánve přidáme 1 lžíci másla a cibuli a zpěníme. Přimícháme k ní zbylé ořechy, promícháme a směs rozprostřeme na maso.
 - 
                                5
V misce si v hovězím bujónu rozmícháme Maizenu a víno. Bujónem přelijeme maso, mísu zakryjeme a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 210 °C přibližně 30 minut.
 - 
                                6
Měkké maso s šalotkou dáme na talíře (vyjmeme párátka), přiložíme k němu zbylé liči, zelené fazolky, maso přelijeme výpekem a podáváme.