Marinovaný úhoř
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 114 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 68.6 mg
 - Draslík 31.3 mg
 - Vláknina 182.3 mg
 - Vitamín A 182.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Úhoře stáhneme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce, které krátce opékáme v rozpáleném oleji.
 - 
                                2
Vybereme je na ubrousek, necháme okapat, vložíme do jiné nádoby, osolíme, přidáme oloupané cibulky, přilijeme víno, ocet, vodu, přidáme bobkové listy a asi 20 minut vše dohromady vaříme na středním ohni.
 - 
                                3
Necháme vychladnout a uložíme do ledničky.
 - 
                                4
Druhý den porce úhoře vyjmeme z rosolu, urovnáme na mísu a zdobíme cibulkami a pokrájeným rosolem.