Jehněčí keema

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso mleté
  • 100 g Brambory
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 814 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 92.2 mg
  • Draslík 878.2 mg
  • Vláknina 7209.3 mg
  • Vitamín A 7209.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.9 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si všechny suroviny. Brambory a rajčata nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. Ve wok pánvi rozpálíme olej a cibuli spolu s prolisovaným česnekem 2 minuty osmahneme.

  • 2

    Přidáme do pánve maso, brambory a koření. Vše důkladně zamícháme a vaříme další 2 minuty. Přidáme vývar a rajčata, pánev zakryjeme a 15 minut dusíme. Na závěr už jen posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu