Česnekové roštěnky s hříbky
Suroviny
- 1 kostka Masox
 - 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 600 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Hříbky čerstvé
 - 8 stroužek Česnek
 - 2.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 210 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 165 mg
 - Draslík 562.7 mg
 - Vláknina 3449.3 mg
 - Vitamín A 3449.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špalíček z vysoké roštěné omyjeme, osušíme a nakrájíme z něj 4 plátky silné 2 cm. Tučné okraje na několika místech nařízneme, vložíme je mezi potravinářskou fólií a hladkou paličkou je naklepeme. Plátky potřeme hořčicí, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým pepřem a obalíme v hladké mouce. Očištěné cibule se stroužky česneku pokrájíme na tenké plátky. 2 hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší plátky.
 - 
                                2
V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, na něm zprudka orestujeme plátky roštěné z každé strany dozlatova. Restujeme je 2 minuty z každé strany. Pak je vyjmeme, na omastku za stálého míchání osmažíme cibuli s česnekem dozlatova. Na cibuli poklademe plátky masa, přilijeme vodu, přidáme kostku masoxu, tlakový hrnec zakryjeme a maso pomalu vaříme 30 minut.
 - 
                                3
Tlakový hrnec otevřeme podle návodu. Do omáčky s masem přidáme pokrájené hříbky, promícháme a roštěnou s houbami budeme vařit ještě 10 minut bez zakrytí. Dobrou chuť.