Květákové smaženky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Květák
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 245.5 mg
  • Draslík 862.7 mg
  • Vláknina 10952.8 mg
  • Vitamín A 10952.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák rozebereme na růžičky, omyjeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Scedíme, po okapání nadrobno nasekáme.

  • 2

    Vejce rozšleháme s moukou, osolíme, opepříme, přidáme květák a jemně nakrájenou cibuli.

  • 3

    Těsto vkládáme po lžících do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a smažíme je po všech stranách do růžova.

  • 4

    Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu