Švýcarské krůtí řízky
Suroviny
- 150 g Strouhanka
 - 8 ks Krůtí prsa
 - 1 ks Petržel - nať
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 plátek Sýr Ementál (Primátor)
 - 2 plátek Šunka dušená
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 - 0.14 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 949 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 649 mg
 - Bílkoviny 117 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 450.4 mg
 - Draslík 1454.6 mg
 - Vláknina 1986.5 mg
 - Vitamín A 1986.5 mg
 - Vitamín B6 2.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku smícháme se strouhaným muškátovým oříškem. Krůtí řízky osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s vodou a strouhance.
 - 
                                2
Ve větší pánvi rozpálíme olej a máslo. Řízky osmažíme z jedné strany asi 3 minuty, dozlatova.
 - 
                                3
Každý plátek šunky rozdělíme na 4 díly, plátky sýra rozpůlíme. Řízky obrátíme a obložíme šunkou a sýrem, zakryjeme pánev a smažíme, až se sýr začne rozpouštět.
 - 
                                4
Vyjmeme z pánve, upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.