Piperade se šunkou
Suroviny
- 6 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika zelená
 - 2 ks Rajčata
 - 8 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 6 plátek Šunka schwarzwaldská
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 156 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 157 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 327.1 mg
 - Draslík 273.4 mg
 - Vláknina 2489.8 mg
 - Vitamín A 2489.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.8 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi zahřejeme olej a za občasného míchání na něm doměkka opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a na proužky pokrájené papriky zhruba 15 - 20 minut.
 - 
                                2
V misce rozšleháme vejce, podle chuti osolíme, opepříme a odložíme.
 - 
                                3
Když máme papriky s cibulí připravené, nalijeme na ně připravená vejce a za stálého míchání je zahříváme, dokud nezačnou tuhnout. Musejí však zůstat krémovitého vzhledu. Pánev s připravenou směsí odstavíme.
 - 
                                4
Vmícháme nadrobno nakrájená rajčata zbavená semen a drobně nasekanou petrželku. Podle chuti ještě osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Opečeme nasucho krajíčky bílého chleba, upravíme na ně připravenou směs s vejci, nazdobíme plátkem šunky a petrželkou. Podáváme ještě teplé.