Žlutá chalva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 5758 kcal
 - Sacharidy 523 g
 - Tuky 402 g
 - Sodík 87 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 522 g
 - Cholesterol 2151 mg
 - Draslík 2142 mg
 - Vláknina 48600 mg
 - Vitamín A 48600 mg
 - Vitamín B6 2.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 42.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 290.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi rozpustíme 250 g cukru, necháme ho zkaramelizovat, přisypeme k němu opražené lískové oříšky. Zamícháme a velmi rychle karamel rozetřeme na tácek, který jsme vyložili alobalem nebo pečícím papírem, necháme zchladnout a ztuhnutý karamel pak rozdrtíme.
 - 
                                2
V hlubší míse vyšleháme do pěny 5 žloutků, 1 vanilkový cukr a 250 g cukru. Pak do pěny postupně za stálého míchání přiléváme 2 dl černé kávy, s pomocí elektrického šlehače vyšleháme dostatečně hustý krém, který dáme ho do chladničky na 30 minut odpočinout.
 - 
                                3
Mezitím v misce utřeme máslo do pěny. Do krému postupně vmícháme vyšlehané máslo a rozdrcený karamel.