Rybí krokety s piniovými oříšky
Suroviny
- 40 g Oříšky piniové
 - 400 g Treska sušená
 - 400 g Brambory
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín celý
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 3 stroužek Česnek
 - 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 - 6 polévková lžíce Strouhanka
 - 7 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 453 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 231 mg
 - Draslík 1113.4 mg
 - Vláknina 7333.4 mg
 - Vitamín A 7333.4 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušenou rybu dáme na 24 hodin máčet do studené vody. Po uplynutí doby máčení tresku vyjmeme, osušíme a vykostíme.
 - 
                                2
Omyté brambory vaříme ve slupce s kmínem a solí asi 20 minut. Uvařené brambory oloupeme a rozmačkáme.
 - 
                                3
Na pánvi rozehřejeme lžíčku oleje a opražíme na něm dozlatova piniové oříšky. Česnek oloupeme a prolisujeme, pažitku opláchneme, okapeme a nasekáme na jemno.
 - 
                                4
Piniové oříšky, česnek i pažitku promícháme s rozmačkanými bramborami a vzniklou hmotu řádně propracujeme s tresčím masem. Těsto ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou a na 20 minut necháme odležet.
 - 
                                5
Na obalování si připravíme misku s rozšlehanými vejci a misku se směsí mouky a strouhanky.
 - 
                                6
Z bramborovo-rybího těsta tvarujeme krokety. Obalujeme je nejprve ve vejci a poté ve strouhance s moukou.
 - 
                                7
Krokety smažíme dozlatova na rozehřátém oleji. Hotové ihned podáváme.