Guláš na asijský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 200 g Čočka sterilovaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Česnek
  • 1 ks Petržel kořen
  • 3 ks Cibule červená
  • 1 dl Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1.5 dl Vývar asijský
  • 0.5 polévková lžíce Celer - nať
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Celer řapíkatý
  • 2 polévková lžíce Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 715 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 137 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 88.8 mg
  • Draslík 808.6 mg
  • Vláknina 17360.4 mg
  • Vitamín A 17360.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.9 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso z plecka omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky.

  • 2

    Oloupeme a omyjeme cibuli, česnek, mrkev, petržel, celer. Všechnu zeleninu pokrájíme na drobné kostičky. Celerovou a petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.

  • 3

    V pánvi si rozpálíme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a smažíme dozlatova 3 -4 minuty. Pak přimícháme pokrájenou kořenovou zeleninu, směs promícháme a pod pokličkou dusíme 5-6 minut. Přidáme sterilovanou scezenou čočku, asijský vývar, sójovou omáčku a lžíci jablečného octa, lžíci medu, pepř, mletý hřebíček a dochutíme solí. Ochucený guláš za občasného míchání dusíme ještě 5 minut.

  • 4

    Guláš podáváme posypaný petrželovou a celerovou natí.

Komentáře k receptu