Rýžový salát s krůtími prsíčky a ananasem
Suroviny
- 300 g Krůtí prsa
 - 400 g Rýže neloupaná (Natural)
 - 200 g Hrášek mražený
 - 1 ks Pomeranče
 - 0.5 ks Ananas
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 5 polévková lžíce Ořechy Kešu
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej mandlový hořký
 - 1 polévková lžíce Voda z pomerančových květů
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
 - Sacharidy 107 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 189 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 107 g
 - Cholesterol 54.8 mg
 - Draslík 1057.9 mg
 - Vláknina 20413.2 mg
 - Vitamín A 20413.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.9 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Podle návodu uvaříme rýži a necháme ji vychladnout.
 - 
                                2
Omyjeme, osušíme a na sousta rozkrájíme krůtí prsíčka. Na pánvi zahřejeme máslo a maso na něm z obou stran opečeme dozlatova. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Ve vroucí vodě asi 5 minut blanšírujeme hrášek. Poté slijeme a necháme okapat na sítu.
 - 
                                4
Oloupeme pomeranč a nakrájíme na malé kousíčky. Ananas oloupeme, odstraníme tuhou střední dužninu, rozkrájíme na kostičky.
 - 
                                5
Na suché teflonové pánvi opražíme kešu oříšky. Opláchnutou a osušenou bazalku jemně nasekáme.
 - 
                                6
Smícháme rýži, maso, hrášek, ananas, pomeranč a mandlový olej. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme vodu z pomerančových květů.
 - 
                                7
Před podáváním necháme krátce odležet.