Omáčka z ementálského sýra s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 59 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 40.5 mg
 - Draslík 96.4 mg
 - Vláknina 2764 mg
 - Vitamín A 2764 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře rozšleháme a dvacet minut provaříme. Poté do omáčky zamícháme nastrouhaný ementál a lučinu. Prohřejeme a podle potřeby zředíme smetanou. Omáčku osolíme, vmícháme petrželovou nať a opražené, jemně posekané ořechy.