Valašské plněné vepřové kotlety

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 900 g Vepřové kotlety
  • 30 g Harissa pasta
  • 200 g Klobása vepřová
  • 1.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 dl Víno bílé
  • 3 dl Bujón zlatý houbový
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 891 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 988 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 192.3 mg
  • Draslík 1020.8 mg
  • Vláknina 1993.3 mg
  • Vitamín A 1993.3 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové kotlety s kostí, silné přibližně 2 cm, omyjeme a osušíme. Ostrým nožem je rozřízneme po obvodu, až ke kosti. Pak kotlety osolíme a opepříme.

  • 2

    Klobásy rozřízneme podélně na poloviny. Cibule očistíme a pokrájíme nadrobno.

  • 3

    Vnitřek kotlety potřeme pikantní paprikovou pastou a vložíme do ní polovinu klobásy. Okraje sklepneme a kotlety obalíme v hladké mouce.

  • 4

    V hlubší pánvi si rozpálíme olej a kotlety osmažíme z každé strany dozlatova. Odložíme je a na omastek dáme zpěnit cibuli. Když se začne smažit, kotlety položíme na cibuli, zalijeme 1,5 dl houbového bujonu, bílým vínem a pod pokličkou dusíme přibližně 25–30 minut.

  • 5

    V 1,5 dl houbového bujonu si rozmícháme (nebo rozmixujeme) 1 lžíci hladké mouky, kotlety vyjmeme, přimícháme do šťávy rozmíchanou mouku a krátce povaříme. Dochutíme solí, pepřem, kotlety vrátíme zpět, prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu

  • bruschetta
  • 21.02.2016 09:25:26

Zapomněla jsem dodat, že další zahušťování moukou v závěru je zbytečné

Odpovědět
  • bruschetta
  • 20.02.2016 16:48:38

Musela jsem udělat několik drobných změn. Klobása byla dostatečně ostrá, takže harissu jsem nedávala. Houbový bujón nepoužívám, dala jsem pod maso hrst sušených hub, mňam. Maso, které opékám a pak dusím, popráším před opékáním moukou, která opečením získá mnohem lepší chuť a navíc krásně během dušení zahustí omáčku. Maso jsem opékala na sádle, které se k vepřovému masu chuťově lépe hodí.
Díky těmto vylepšením byl náš oběd moc dobrý :D Doporučuju ;-)

Odpovědět