Pilaf s meruňkami a jehněčím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 393 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 92.2 mg
 - Draslík 409 mg
 - Vláknina 6175 mg
 - Vitamín A 6175 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 815 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle orestujeme nakrájenou cibuli a nakrájený česnek doměkka. Maso nakrájené na kostky ze všech stran opečeme dohněda. Osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a skořici a promícháme. Přidáme rozinky a meruňky a zalijeme vodou. Přiklopené dusíme půl hodiny doměkka.
 - 
                                2
Rýži zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme na mírném ohni doměkka. Přidáme zbytek másla a šafrán.
 - 
                                3
Do hrnce střídavě klademe vrstvu rýže a vrstvu masa. Poslední vrstvu tvoří rýže. Přikryjeme a vaříme na mírném ohni 20 minut.