Velikonoční kořeněná vajíčka z mletého masa

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Maso mleté - mix
  • 40 ml Víno bílé
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Rajčata
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 71.5 mg
  • Vláknina 1418.7 mg
  • Vitamín A 1418.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno, ve víně rozšleháme sójovou omáčku, worcester, cukr, zázvor, mletou papriku, sůl a pepř.

  • 2

    Do mletého masa vlijeme směs vína, přidáme petrželovou nať, mouku a dobře promícháme. Směs necháme v chladničce alespoň půl hodiny odpočinout.

  • 3

    Ze směsi tvarujeme menší karbanátky do podoby slepičích vajec a pomalu je ze všech stran smažíme na rozpáleném oleji.

  • 4

    Talíře vyložíme listy omytého salátu a vajíčka servírujeme na plátcích omytého rajčete.

Komentáře k receptu