Pikantní vepřové se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Chléb konzumní
  • 450 g Vepřová plec
  • 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Karotka
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Libeček
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 79.9 mg
  • Draslík 707.1 mg
  • Vláknina 5085.3 mg
  • Vitamín A 5085.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.2 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové plecko omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Omytou masitou červenou papriku a chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek, chilli posekáme nadrobno, papriku nakrájíme na kostky. Očištěnou a omytou karotku s řapíkatým celerem nakrájíme na kolečka. Omyjeme petrželku s libečkem a drobně pokrájíme.

  • 2

    V kotlíku si rozpálíme olej a maso zprudka osmažíme dozlatova.

  • 3

    Přidáme cibuli s česnekem a smažíme společně za stálého míchání do doby (asi 3-4 minuty), až cibule zesklovatí. Maso poté osolíme, opepříme, přidáme chilli, hovězí vývar a pomalu, přibližně 80 minut, maso dusíme pod pokličkou.

  • 4

    Když je maso téměř měkké, přidáme papriku, celer, mrkev, promícháme, ještě přidáme konzervovaná rajčata a krátce, přibližně 10-15 minut pomalu vaříme. Nakonec přimícháme petrželku a sůl podle chuti. Servírujeme s chlebem.

Komentáře k receptu